סטרפטקוק חוזר טיפול בקלנדמיצין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2018 | 16:48 | מאת: ליאת

שלום, בני בן ה6 חולה בדלת גרון עם חיידק סטרפטקוק חיובי באופן תדיר. רק בחודש וחצי האחרונות 3 פעמים משטח חיוב. בכל פעם מטופל במוקסיפן למשך 10 ימים. ביצענו משטחי גרון לכל הבית אשר נמצאו תקינים. במשטח לפני מספר ימים שבוע לבני סטרפ חיובי על אף שחש בטוב..הרופא אומר שככל הנראה מדובר בנשאות ונתן טיפול של אנטיביוטיקה קלינמצין למשך 7 ימים. לצערי בני לא מסוגל לשתות התרופה מרה מאוד מאוד ומקיא הכל פעם ששותה אפילו טיפה. האם יש דרך אחרת, לא בנוזל, לתת התרופה לילד?

שלום ליאת, 1. יש כמוסות של 'קלינדמיצין' (150 מ"ג). 2. כאלטרנטיבה ל'קלינדמיצין' אפשר לתת (לנשא של 'סטרפטוקוקוס' בגרון) 'אוגמנטין', או שילוב של פניצילין עם 'ריפאמפיצין'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות