שלבקת חוגרת חיסון והדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/12/2018 | 07:33 | מאת: רן

אשה בת 70 קיבלה חיסון נגד שלבקת חוגרת לפני כשנה, ובכל זאת יצאה לה אחרי כשנה פריחה מקומית על הגב בגודל של כ5 על 5 ס"מ ,שאובחנה כשלבקת חוגרת. כיצד קורא? ( היתה לה אבעבועות רוח כילדה ).מה ניתן לעשות שלא ישנה.כיצד למנוע הדבקה של בני הבית למעט שימוש במגבות נפרדות ושלא יחשפו למגע בנגע.

שלום רן, 1. אין חיסון שיעילותו היא 100%. 2. אפשר לקוות שהאשה המתוארת בשאלתך לא תסבול בעתיד מהתפרצות נוספת. 3. הסיכוי להדבקה של שאר בני הבית בנגיף לאור האמצעים שהאשה נוקטת (כמתואר בשאלתך) נחשב הנמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות