עד איזה שבוע צריך להיבדק לCMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/11/2018 | 14:32 | מאת: אוריה

ד"ר שלום, אני מאוד מוטרדת מנושא הCMV במהלך ההריון. שאלתי היא עד איזה שבוע הדבקה בCMV יכולה לגרום לנזק לעובר? ועד איזה שבוע יש לבצע בדיקה? תודה מראש

שלום אוריה, 1. אינני מכיר המלצה של משרד הבריאות לבצע בדיקות CMV תקופתיות בהריון, אלא אם כן לאשה ההרה יש תסמינים המתאימים לזיהום בנגיף זה. 2. אינני מכיר שבוע/יום בהריון שלפניו העובר עשוי לפתח סיבוכים של זיהום שנגרם ע"י CMV, ולאחריו הוא אף פעם לא יפתח סיבוכים כאלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות