ייעוץ-מחלה זיהומית לא מזוהה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/10/2018 | 12:19 | מאת: umziki

אני בת 69 ובריאה בד"כ. לפני כ-3 שנים חליתי במחלה זיהומית . בשלב הראשון הופיע פצעון מוגלתי מוזר (החלק המוגלתי היה מאורך דמוי חדק של פיל) בבית השחי. מהלך המחלה כלל כ-4 חודשים של מגוון תופעות נוירולוגיות שעיקרן תחושת זרמים ורטטים בכפות הידיים והרגליים. בדיקת מנהל מחלקה נוירולוגית לא העלתה דבר ובדיקות הדם היו תקינות. בשלב הבא הופיע פצע מוגלתי בצוואר, זהה לזה שבבית השחי, ולידו גדלה בלוטת לימפה והיה לי חום של כ 37.5 בבקרים. כמו כן היו תחושות כאילו שערה נוגעת בעור הפנים למרות שלא היה כל מגע, והופיעו סדקים על הלשון. ביופסיה של בלוטת הלימפה הובילה למסקנה שזו מחלה זיהומית אך לא נקבע איזו. הנחת הרופאים הייתה שמדובר בשרטת החתול. אחרי כחצי שנה המחלה חלפה מעצמה. לפני כחודש וחצי קיבלתי חיסון נגד טטנוס עקב שריטה ומאז תסמיני המחלה חזרו. האם מהלך המחלה המתואר אופייני למחלה מסויימת? האם יש טעם לנסות לטפל או לחכות בתקווה שהמערכת החיסונית תצליח להשתלט בשנית? אודה לכל תשובה.

שלום umziki, אני לא הייתי מנסה לטפל בשלב זה, אלא פונה לרופא/ת המשפחה כדי לבדוק כיצד הוא/היא יכולים לקדם את האבחנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות