טיפול ב giardia lamblia

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/10/2018 | 11:49 | מאת: יולי

שלום דוקטור בבדיקת צואה של בתי בת 10 נמצאה giardia lamblia. הטיפול שנרשם: 1. Vermax שתי כדורים יום אחר יום ואז הפסקה במשך 7 ימים ושוב 2 כדורים יום אחר יום 2. Flagyl 5 מ''ל 3 פעמים ביום 5 ימים אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי של פלאג'יל, מרעילות שלה ומפעילות מוטגנית. האם יש אלטרנטיבה יותר "בריאה" לפלאג'יל? באינרנט מצאתי שיש תרופה בשם Macmiror או Nifuratel שהיא מותרת אפילו לנשים בהריון. האם יש אותה בישראל? האם רק Vermox לא מספיק כדי לטפל בלמלביאזיס? תודה מראש על תשובה

שלום יולי, 1. החלופות הטיפוליות (לפלאג'יל) לזיהום מעיים שנגרם על ידי giardia lamblia הן בעיקר Tinidazole, או Nitazoxanide או Paromomycin (המיועדת לנשים הרות). לא ידוע לי כיצד משיגים אותן בישראל. 2. Vermox איננה נחשבת כתרופה מקובלת לטיפול כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות