שאלות בנושא של שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/09/2018 | 22:27 | מאת: גיא כהן

שלום רב דר אני בן 40 ואבחנו אצלי לפני 24 שעות שלבקת חוגרת אני מטופל בכדורים אנטי ויראלים בשם valtrex 3 פעמים ביום כפול 2 למשך שישה ימים שאלותיי אלייך בבקשה : יש לי תחושת עייפות ולעיתים צמרמורות ורגישות ( אך בלי חום ) האם זה אופייני 1. מתי אמורים לעבור הכאבים 2. האם בדרך כלל כאבי הגב והתחושה נעלמים? 3. האם כשהפריחה נעלמת הכאבים נעלמים 4. כאמור נתנו לי משחה וכדורים שציינתי האם יש טיפול נוסף ? תודה רבה

שלום גיא, 1. להתקף של שלבקת חוגרת יכולות להתלוות גם עייפות והרגשה כללית רעה, אך צמרמורת איננה אופיינית. 2. בדרך כלל הכאבים חולפים תוך מספר ימים, אך הדבר משתנה מחולה לחולה (ולא בהכרח קשור בהעלמות הפריחה). וקיים גם סיבוך אפשרי שמתבטא בכאבים מאוחרים (Post Herpetic Neuralgia). 3. בנוסף ל'וולטרקס', אפשר לקחת תרופות משככות כאבים (כמו אקמול), ויש המוסיפים גם 'פרדניזון' (בעיקר לאנשים מעל גיל 50). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות