אפשרות הדבקה באיידס חשיפה לדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2018 | 22:52 | מאת: מומו

שלום. בעקבות נפיחות בלחי הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים. להרגעת הנפיחות הוא נתן לי מכשיר לייזר ידני להצמיד ללחי לכחצי שעה. במהלל הטיפול שלי הוא קיבל פציינטית אחרת ועשה לה טיפול שיניים. מכשיר הלייזר הפסיק לרגע לעבוד וקראתי לו והוא יצא באמצע הטיפול של הפציינטית האחרת ונגע לי בכף היד ובמכשיר ואז ראיתי שהוא נוגע בי ובמכשיר עם כפפות עם הדם של הפציינטית האחרת. הערתי לו והוא התנצל ואמר שאין בזה סיכון. אני שואל האם יש סיכון במה שקרה לhiv במידה והיו לי פצעים בכפות הידיים ( אני נוהג לכסוס ציפורניים ולאכול את העור מסביב לציפורן ככה שלפעמים יש לי שם פצעים עם דם ) או סיכון הדבקה בשל העובדה שהמכשיר הוצמד ללחי ששם יש לי פצעים קטנים (לא ברור אם הם נקראים פצעים פתוחים ) בשל אטופיק דרמטיטיס. זה קרה היום. האם יש לדעתך צורך לגשת למיון לקבלת טיפול מונע? אני מאוד לחוץ. תודה. אציין גם שהוא טען שהפציינטית האחרת הינה עורכת דין מכובדת מבוגרת עם משפחה וילדים

שלום מומו, הדבקה בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

18/09/2018 | 10:05 | מאת: מומו

תודה על התגובה המהירה. אבקש רק לחדד כי אני מאוד לחוץ ורוצה לוודא שאין צורך לגשת למיון לטיפול מונע לפני יום כיפור. באחת האצבעות בכף היד שבה הוא נגע בי עם הכפפה עם הדם של הפציינטית האחרת, יש בציפורן פצע קטן , לא בטוח כמה הוא טרי (כנראה לא מאוד טרי) בשל כסיסת ציפורניים אגרסיבית ( וגם אני לא בטוח אם הדם נגע בדיוק בנקודה זו או לא) וכן לאחר שנגע בי ובמכשיר עם הכפפה עם הדם , המשכתי בטיפול והצמדתי שוב את המכשיר ללחי שיש לי בה נגעי אטופיק דרמטיטיס או חצקונים ( לא יודע אם נחשבים פצעים פתוחים, לא נראה לי שיורד מהם דם כרגע). במידה ובכל זאת הדם הטרי (חשיפה לאוויר של מספר שניות) של הפציינטית האחרת שהיה על הכפפה , היה במגע עם הנגעים המתוארים על האצבע ועל הפנים , עדיין לדעתך ההדבקה לא סבירה? ואין צורך לגשת לטיפול מונע? סליחה על ההטרדה ותודה רבה

שלום מומו, לו לי היה קורה מקרה דומה ל א הייתי פונה בגללו לחדר מיון לצורך קבלת טיפול מונע. הרבה בריאות אפי

18/09/2018 | 13:05 | מאת: מומו

המון המון תודה דוקטור. ממש ממש הרגעת אותי. תודה רבה ושנה טובה

מנהל פורום מחלות זיהומיות