הפסקת אנטיביוטיקה בגלל פריחה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/09/2018 | 18:56 | מאת: אריאל

שלום. היו לי במשך שלושה שבועות פצעונים על היד וגודש באף ופצעונים על הפנים. השתמשתי במשחה פוסידין היות שיש לי פוליקוליטיס ורופא עור רשם לי אותה באופן קבוע. המשחה לא ממש עזרה ליד ואז פניתי לרואפ משפחה שהציע שאקח אנטיביוטיקה אוגמנטין. לקחתי והיום אחרי יומיים וחצי -5 כדורים יצאה לי פריחה על הרגל. אז פניתי למוקד חירום והרופא אמר לי להפסיק את האנטיביוטיקה ללא חלופה - שאלתי על צפוויט והוא אמר לא. השאלה האם זה תקין להפסיק ככה אנטיביוטיקה באמצע בלי חלופה ?

שלום אריאל, עקרונית, הפסקה מוקדמת של טיפול אנטיביוטי או החלפתו הן פעולות לגיטימיות ומקובלות (למשל בעת קבלת מידע מיקרוביולוגי חדש ורלוונטי). מעשית, אין בידי מספיק נתונים כדי להחליט האם ההמלצות שנתנו לך בנידון הן/היו נכונות. הרבה בריאות אפי

08/09/2018 | 09:58 | מאת: אריאל

שלום. תודה על תגובתך. לא ברור למה הכוונה בתמונה מיקרוביולוגית. היו לי פרונקלים קטנים ש5 כדורים של אוגמנטין לא ממש עזרו להם. מעי רגיז ובעיות עיכול. עשיתי משטח גרון ולא היה כלום למרות שכואב לי הגרון. אני פשוט פוחד שיתפתחו חיידקים עמידים בעקבות ההפסקה ללא תחליף. עד כמה זה סביר ?

שלום אריאל, ראה את תשובתי הקודמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות