קרם לחות מזוהם, ייתכן???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/09/2018 | 03:42 | מאת: אחת

שלום אולי שאלה קצת אופסיסיבית אבל חשוב לקבל תשובה. היום הדיילת באחת מרשתות הקוסמטיקה נתנה לי דוגמית קרם לחות לפנים. יש להם כמות בקופסה גדולה ומעבירים לצנצנת קטנה. היא העבירה באמצעות מקל צמר גפן זה של האוזניים. כמובן שלקחה אחד נקי אך היא כך אחזה בו כך בתוך כף היד שלה (כי העבירה מעמדה אחרת) ונגע בכל היד שלה ואז הכניסה לקופסה הגדולה והעבירה באמצעותו הקרם לצנצנת שנתנה לי. אני כך נשארתי עם המחשבה שהיא נוגעת בידיה בלקוחות, מורחת להם קרימים, מאפרת ונוגעת בכל הדברים ואז בצמר הגפן ויכול להיות וכך הסתברות גבוהה שהידיים שלה מזוהמות והזיהום עבר לצמר הגפן ואז לקרם ואז יעבור לפנים שלי. אז קודם כל כמה התסריט הזה אפשרי? שנית, האם מחלות חודרות דרך העור? כל כך רציתי הצנצנת הזאת ועכשיו אני במחשבה לזרוק בשל המחשבות האלו. תודה תודה

שלום אחת, לא ברור לי מאיזה זיהום את חוששת שאולי נדבקת במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

04/09/2018 | 08:04 | מאת: אחת

תודה על התשובה מחלות עור למשל? אם נגעה בלקוחה עם הרפס, פטריות או כל מחלת עור אחרת ואחר כך במקלות צמר הגפן שהכניסה לקרם. זה בלתי סביר?

שלום אחת, תיאורטית, הדבקה במחלות עור (כגון פטרת) במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך היא אפשרית. מעשית, אינני מכיר דיווחים על הדבקה מוכחת כזאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות