פוליו מוחלש - שאלה בבקשה (תודה רבה)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/08/2018 | 10:01 | מאת: שלומית סולומון

שלום רב 1. האם החסינות שנוצרת עקב מתן חיסון מוחלש או מומת זהה? 2. האם נוצרים בעקבות החיסונים הנל נוגדנים שונים? ( קראתי על מושג "חסינות מעיים ונוגדנים שנמצאים במעיים" - מה זה?) 3. האם נכון שהחיסון המוחלש מיועד למעשה לגרום לכך שאנשים בסביבת המתחסן ידבקו במוחלש ( עדיף על החי) וכך יפתחו תגובה חיסונית. 4. האם מי שחוסן במומת ונדבק בפוליו חי גם יהיה נשא ( בתקווה לא חולה) בדיוק כמו מי שחוסן במוחלש? אני מנסה להבין את הסוגייה. תודה על תשובותיך המלומדות

שלום שלומית, 1. החסינות שנוצרת בעקבות חיסון חי-מוחלש ל'פוליו' נחשבת כטובה יותר מזו הנוצרת כתוצאה ממתן חיסון מומת. 2. לאחר מתן שניהם יוצר הגוף נוגדנים כנגד מרכיבים שונים של הנגיף. 3. עקרונית, החיסון החי-מוחלש נועד להגן על המתחסן בו, אך הוא עושי להגן גם על הסובבים אותו. 4. 'נשאות' של הנגיף (במעיים) היא זמנית בלבד, ויכולה להתרחש גם אצל אנשים שקיבלו חיסון מומת (ושתו, למשל, מים מזוהמים בנגיף). הרבה בריאות אפי

23/08/2018 | 07:40 | מאת: שלומית סולומון

דר הלפרין תודה רבה על תשובותיך בברכה

מנהל פורום מחלות זיהומיות