שלבקת חוגרת ילדה בת שנתיים ו11 חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/08/2018 | 12:50 | מאת: אביגיל

לבתי בת השנתיים ו11 חודשים איבחנו שלבקת חוגרת היום. בגיל 7 חודשים היה לה אבעבועות רוח וכמובן ולאחר מכן קיבלה את כל החיסונים לפי גיל. הרופאה הופתעה שבגילה יש לה שלבקת חוגרת. מאוד נלחצתי מהעניין. איך יכול להיות שגם קיבלה את המחלה בגיל קטן, גם חוסנה ועדיין עכשיו נדבקה בשלבקת חוגרת????..........

שלום אביגיל, הילדה לא נ ד ב ק ה עתה בשלבקת חוגרת. מחלה זו מתפתחת רק אצל אנשים שבעברם נדבקו/חלו באבעבועות רוח, עקב שפעול של הנגיף שנשאר רדום בגוף לאחר המחלה הראשונית. הרבה בריאות אפי

02/08/2018 | 15:43 | מאת: אביגיל

אוקיי, הבנתי. אבל זה הגיוני ש"התעוררה" בגיל כל כך צעיר?? אני שומעת שזה נפוץ מאוד בגיל מבוגר. כמעט ולא מצאתי מידע ברשת על פעוטות עם שלבקת חוגרת

שלום אביגיל, אכן, לא שכיח אך גם לא בהכרח מעיד על בעיה כלשהי. אני ממליץ לך להתייעץ על כך עם רופא/ה אימונולוג/ית ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות