בירור לגבי נגיף הזיקה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2018 | 01:13 | מאת: אלה

שלום ד"ר הלפרין, אני ובעלי נוסעים לתאילנד. אנחנו אמורים להתחיל תהליך ivf לאחר שאנחנו חוזרים והחזרה לפונדקאית. שאלנו בבית חולים לגבי נושא הזיקה אך נאמר לנו שמאחר שלא אני אשא את ההריון אז אין חשש. האם אין סיכוי שהביצית/זרע של אחד מאתנו יפגע ? רוצה להיות בטוחה. תודה רבה

שלום אלה, א י נ נ י יכול להמליץ לזוג שמתכנן IVF (גם בעזרת פונדקאית) לבקר במדינה בה נפוץ נגיף ה'זיקה' (כמו תיאלנד) במהלך 6 חודשים לפני ביצוע הפרוצדורה. הרבה בריאות אפי

28/07/2018 | 08:54 | מאת: אלה

תודה רבה על תגובתך המהירה. אם ונמתין חודשיים להתחלת התהליך (לפי מה שהבנתי מקריאה באינטרנט) ואשלח את בעלי לבדיקת דם זיקה האם זה יפחית את הסיכונים??

שלום אלה, מן הסתם בדיקה 'שלילית' לזיקה, כחודשיים לאחר חשיפה אפשרית אחרונה לנגיף, תפחית את הסיכונים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות