הרפס בשפתיים בפה ובעיניים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2018 | 17:44 | מאת: רותם

יצא לי הרפס בשפתיים בפה שלשום אני בהריון שבוע 11( זוהי לא פעם ראשונה) אני משתדלת לשמור על היגיינה ולשטוף ידיים המון, אבל אני חוששת שהדבקתי את העיניים בהרפס שכן התחיל לשרוף לי העין היום.1. האם יש אפשרות להדבקה משפתיים (פה) לעיניים ע״י מגע של ידיים ברוק או בפצע למשל ואז בעין, ? ואם כן האם הרפס עיניים פעם ראשונה בהריון מסוכן לעובר? חוששת מאוד...2. כמו כן, אני נוטלת תמיכה להריון (קרינון) לכן צריכה להחדיר מדי יום לנרתיק גל עם מוליך , אני נוטלת ידיים לפני, אך חוששת שאדביק את עצמי למטה, שכן לאחר נטילת הידיים אני נוגעת בחפצים שנגעתי בהם לפני נטילת הידיים כגון ידית המגירה וכו ( אותה אני פותחת מספר פעמים ביום למשל ללא רחיצת ידיים לפני ואולי לאחר מגע מסויים בשפתיים) ואז אני מחדירה עם אותה יד שנגעה במגירה את המוליך לנרתיק. האם יש אפשרות להדביק את איבר המין בדרך כזאת?

שלום רותם, 1. הדבקה עצמית בהרפס - מהשפתיים לעיניים - נחשבת נדירה. 2. כנ"ל מהשפתיים לאבר המין. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות