שאלה בנוגע לבדיקת דם.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2018 | 23:40 | מאת: בן

שלום! עשיתי בדיקת דם בקופת החולים מאוחדת וחיסון לצהבת a וb והאחות שעשתה לי את הבדיקה/הזריקות לא הייתה עם כפפות... אילו מחלות/זיהומים יכולים לעבור אליי כתוצאה מכך? האם זה מסוכן שהיא עשתה לי ללא כפפות?

שלום בן, מבחינת הסיכונים של האדם (שלו עושים את בדיקות דם) להידבק במחלה זיהומית כלשהי (מהאדם שלוקח את הדגימה)- ידיים נקיות עשויות להיות עדיפות מכפפות שאינן מוחלפות בין נבדק לנבדק. הרבה בריאות אפי

15/04/2018 | 12:19 | מאת: בן

תודה ד״ר. האם יתכן שהאחות שביצעה לי את החיסון השתמשה במחט שאינה נקייה? (כלומר משומשת) וכתוצאה מזה אדבק במשהו? או שאולי היא נדקרה מהמחט ולא שמתי לב וכשהיא עשתה לי את החיסון המחט שחדרה אליי הייתה עם קצת מהדם שלה? אני יודע שזה נשמע מופרך אבל יתכן וזה קרה ואני לא שמתי לב?

שלום בן, אין זה סביר בעיני שהאחות השתמשה במחט משומשת, ו/או שהיא עצמה נדקרה במחט זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות