אבעבועות בהריון - לא מחוסנת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2018 | 14:51 | מאת: קרן

בתי בת ה2.8 אובחנה עם אבעבועות ביום שלישי. היא מחוסנת ,אז קיבלה את המחלה באופן יחסית קל. אני בשבוע 18+7 להריון עשיתי בדיקות של נוגדנים והידבקות ביום שלישי שעבר. תוצאת ה- igm היום שליליות ורק היום קיבלתי את תוצאות הנוגדנים igg והראו שהם שליליים. שהייתי בבית חולים ביום שלישי בלילה הרופאה התייעצה עם זיהומולוג והוא אמר שבמידה ואין נוגדנים אז ניתן לתת טיפול בנוגדנים גם עד 10 ימים לאחר החשיפה. יום למוחורת חזרתי לבית חולים כדי לקבל את התוצאות וזיהומולוג אחר אמר שהוא לא ממליץ לתת לי את הטיםול הזה מאחר ועברו 96 שעות .כרגע להערכתי אני ביום ה-9 לחשיפה ולא בטוחה האם אני צריכה לעשות את הטיפול הזה, ולמה זיהומולוג אחד אמר משהו ואחר אמר משהו אחר. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. תודה רבה!!

שלום קרן, אכן, הטיפול בנוגדנים לאחר חשיפה לחולה/ת אבעבועות רוח מומלץ עד לכ- 96 שעות ממועד החשיפה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות