pen-rafa vk 500 פן רפא וכאבי גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2018 | 23:29 | מאת: ליה

שלום, בעקבות כאבי גרון חזקים מאוד נשלחתי לבצע משטח גרון, במקביל קיבלתי מרשם לפן רפא 500 במידה והבדיקה תצא חיובית אלא שאז הבדיקה יצאה שלילית אך לצערי שום כדורי מציצה לגרון או תרופות סבתא שבד״כ עוזרות לי לא הועילו. במהלך ימים אלו גם התפתחה לה דלקת בעיני ורופא עיינים רשם לי טיפות סטרואידיות-אנטיביוטיות ״זיילט-zylet״ . מתוסכלת מכאבי הגרון המתמשכים רכשתי את האנטיביוטיקה שרשם לי א.א.ג. (פרא-רפא) אך 2 דברים מדאיגים אותי: 1. המינון שאמרה לי הרוקחת היינו 2 כדורים פעמיים ביום על קיבה ריקה - משמע 2,000 מ״ל ליום. זה לא הרבה ? האם לא חלה טעות? 2. אם משטח הגרון יצא שלילי אך עדיין סובלת מכאבי גרון חזקים מאוד וקושי בבליעת הרוק האם ניתן בכל זאת לקחת את האנטיביוטיקה? 3. הייתכן שמאז בדיקת משטח הגרון מצבי הרפואי החמיר ואילו כעת היו מבצעים משטח התוצאות היו שונות ? יש סיכוי שדבר כזה יכול להתרחש? כבר שבוע וחצי שאני סובלת מכאבים נוראיים, מחנק בלילות ואני אובדת עצות שכן רופא המשפחה שלח אותי להמשיך בכדורי מציצה לגרון. אנא עזרתך המבורכת, תודה !

שלום ליה, 1. המינון המקובל כיום של 'רפאפן' (לאדם מבוגר עם דלקת גרון סטרפטוקוקסאלית) הוא 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. 2. אפשר לקחת את התרופה הזו גם כשמשטח הגרון מדווח כ'שלילי', אם וכאשר יש חשד סביר שהתוצאה היא 'שלילית שגויה' (וזה עשוי לקרות). 3. יחד עם זאת, העובדה שיש לך במקביל גם דלקת עיניים מורידה את הסבירות שאכן מדובר בדלקת גרון סטרפטוקוקסאלית. הרבה בריאות אפי

12/04/2019 | 10:23 | מאת: איילת

היי לוקחת את האנטביוטיקה הזו כבר יומיים אבל עדין כאבי גרון חזקים מה עושים???ממש סובלת...

מנהל פורום מחלות זיהומיות