סטטיסטיקה בדיקת hiv קומבו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/01/2018 | 16:06 | מאת: אמנון

שלום ד''ר, רציתי לשאול מהי אמינות הבדיקה לאחר שלושה חודשים מהמגע באחוזים? האם יכול לקרות מצב גם אם הסיכוי נמוך מאד שבדיקה אחרי 3 חודשים שלילית תהפוך אחרי חצי שנה לחיובית? האם תואר מקרה כזה? תודה מראש.

שלום אמנון, האמינות בסיטואציה המתוארת בשאלתך נחשבת כלמעלה מ- 99%. הרבה בריאות אפי

06/01/2018 | 23:53 | מאת: אמנון

תודה על תשובתך ד''ר, אשמח לדעת האם בדיקת RNA או WB או בדיקה אחרת עולה באמינות לאחר תקופת זמן של שלושה חודשים (100%) בהשוואה לבדיקת הקומבו?

07/01/2018 | 00:39 | מאת: אמנון

או אפילו בדיקת NAAT. אודה מאד לתשובתך ד''ר, אני פשוט לאחר שלושה חודשים ממגע מיני חשוד, עם המון תסמינים מוזרים שלא חולפים ואיני יודע פשר הדבר. כגון: פריחה דמוית פלקוליטיס בחזה ובגב, המון נקודות אדומות על העור שיוצאות(מעין המנגיומות),כאבים חזקים בכפות רגליים ובשרירי השוקיים, כאבי ראש לסירוגין, וחולשה כללית. בדיקת קומבו יצאה שלילית גם לאחר שלושה שבועות וגם לאחר שלושה חודשים, אך אינני רגוע משום שהתסמינים לא חולפים, ולא היה דבר מזה לפני האירוע.

שלום אמנון, 1. בדיקת WB נעשית רק אצל נבדקים שאצלם ה- ELISA דווחה כחיובית. 2. בדיקת PCR ל- HIV עשויה להיות חיובית כשלושה חודשים לאחר המגע החשוד כאשר ה'קומבו' מדווח כשלילי, אך אין זה שכיח. הרבה בריאות אפי

07/01/2018 | 11:58 | מאת: אמנון

תודה רבה על העזרה ד''ר הלפרין, הייתי שמח לשמוע את חוות דעתך, במידה ונעשו בדיקות קומבו שלושה ושבעה שבועות, ושלושה חודשים וגם לאחר שלושה חודשים ושבוע, סך הכל 4 בדיקות, האם היית ממליץ לבצע בדיקה נוספת לאור התסמינים הקיימים, או שאוכל להוריד את נושא הhiv מהפרק? שוב תודה רבה על העזרה.

לו אני הייתי מקבל 4 תוצאות כאלו הייתי מוריד את ה- HIV מהפרק...

מנהל פורום מחלות זיהומיות