באיזה מקרים ניתן להידבק hiv במגע דם בדם ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2018 | 12:24 | מאת: אמיר

אהלן דר, מה נחשב פצע פתוח ? האם דם טרי של מישהו במגע של דם יבש שלי זה הדבקה ? דם יבש של מישהו עם דם יבש שלי זה חשד להדבקה ? איזה כמות דם צריכה להיעבר ( במגע ) בשביל שתהיה הדבקה ? אפשר בבקשה תשובה מפורטת ?

שלום אמיר, 1. פצע פתוח הוא כזה שבו יש פגיעה בשלמות העור. 2. כל מגע של דם נגוע ב- HIV- בכל כמות- בפצע פתוח נחשב כגורם סיכון להדבקה. 3. לאחר התייבשות מ ו ח ל ט ת של הדם, על כל מרכיביו, הוא כבר לא נחשב כמדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות