כמה זמן חיים וירוסים מחוץ לגוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/11/2017 | 01:24 | מאת: אחת

שלום ביצעתי בדיקה אצל רופא נשים בהתחלה בדיקת פאפ והרופא כנראה החדיר חזק מדי את המברשת ויצא קצת דם והרגשתי שסרט את צואר הרחם. אחרי זה הוא הוריד כפפות לקח קנדום הלביש על האולטרסוואנד והחדיר לבדיקה ויגנאלית. הכל נעשה מהר אחר כך חשבתי שהוא בעצם לפני ששם כפפות לא חיטא ידיים ואפילו הוריד הנייר המכסה את כסא הבדיקה שישבה עליו המטופלת שהייתה לפניי.. לא רחץ יידים ולא כלום וגם אחרי שהוריד כפפות והמשיך לבדוק הוא לא חיטא יידים. גם מכשיר האולטרסוואנד לא נוהגים לחטות או משהו. אני ממש חוששת שדווקא בגלל שירד לי דם ואז המשיך בצורה הזאתי בבדיקה יכול להיות שהעביר לי זיהומים כל שהם. גם הקונדומים הם בקופסא ליד הכיור לא מכוסים ולא כלום! בנוסף הוא לפני שהתחיל לבדוק אותי נגע בכל דבר בפנים שלו בפה שלו ובטלפון שלו ! למשל כמה פיפלומה אנושית שורדת באוויר? או כל מחלה זיהומית אחרת ? ומה הסיכוי לזיהום בעקבות האירוע המתואר תודה

שלום אחת, 1. נגיף ה'פאפילומה' יכול לשרוד מחוץ לגוף האדם (למשל על בגדים) במשך תקופה ארוכה. 2. אין ביכולתי לכמת את הסיכוי שנדבקת בנגיף זה, או בכל גורם זיהומי אחר, במהלך האירוע המתואר בשאלתך, אך באופן גס הוא נראה לי נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות