טיפול אנטיביוטי מתאים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2017 | 22:34 | מאת: עודד

שלום, נמצאתי חיובי ל-Mycoplasma hominis. בעבר עשיתי שני ניסיונות טיפול בדוקסילין. נטלתי את האנטיביוטיקה כפי שהומלץ לי ובמקביל גם זוגתי (יחסים מונוגמיים). אף על פי כן, לא הייתה הכחדה של החיידק אצלי ונשארתי חיובי בבדיקה (למרות שאצל זוגתי הטיפול עבד והיא הייתה שלילית). הומלץ לנו כעת לנסות אזניל, אולם למיטב הבנתי החיידק לא רגיש לאנטיביוטיקה הזו. האם יש טעם לנסות טיפול באזניל? או שמא יש אנטיביוטיקה אחרת שכדאי לנסות - קלינדמיצין? ציפרו? אחר? תודה רבה.

שלום עודד, חיידק ה'מיקופלזמה' אמור להיות רגיש ל'אזיטרומיצין', כמו גם ל'ציפרופלוקסצין' (אבל לא ל'קלינדמיצין'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות