חשש למחלה זיהומית כללי ולחיידק ספציפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/11/2017 | 22:53 | מאת: דנה

שלום רב, מזה כמה שבועות אני מרגישה כאבים באים וחולפים בעצמות באזור הגב מימין ומשמאל, לפני כמה חודשים אכלתי גבינה עזים לא מפוסטרת. לאחר שהבנתי שייתכן שיכול לעבור דרך זה חיידק הברוצלה, ומזה כמ שבועות אני מרגישה חום פנימי "בוערת" משעות הצהריים ועד הערב גם במנוחה, וכשאני מודדת חום החום הוא 37.1 ויש ימים שמגיע עד 37.2. בשעות הבוקר החום עומד על 36. ויש מקרים ששעה אחרי שהיה 37.1 הוא יורד ל36.8 כלומר החום עולה בפתאומיות ואחרי שעה יורד, האם מדובר בסימפטומים של המחלה? ואתה ממליץ ללכת להיבדק? ואם כן האם לפנות לרופא משפחה ולבקש ממנו בדיקת דם לחיידק לאור הנתונים? המון תודה ושבוע טוב.

11/11/2017 | 23:38 | מאת: דנה

עוד שאלה ברשותך, האם זה תקין שבבוקר מוקדם למשל היום מדדתי חום ועמד על 35.9 (זה בדרך כלל החום שלי מוקדם בבוקר לכן זה לא חריג אצלי) אבל מה שלגבי השאלה היא שהבדלי החום שבערב מגיע ל37.1 האם זה הפרש גדול מדי או שייתכן שנורמלי ותקין? (לגבי המשך היום יש לי מדד רק משבועות אחרונים) בתודה מראש

שלום דנה, 1. 'כאבים באים וחולפים בעצמות באזור הגב' יכולים להיגרם מסיבות רבות. רק חלקן קשורות לבעיה זיהומית, וטמפרטורת גוף שנעה בין 37.2 - 35.9 מעלות איננה אבחנתית לזיהום בחיידק ה'ברוצלה'.. 2. כדי לאבחן זיהום בחיידק הברוצלה אפשר לקחת דגימת דם לתרבית, וגם לבצע בדיקה סרולוגית (לנוגדנים לחיידק). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות