קרם פטיסייר בהריון והשלכותיו
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום. אני בשבוע 35 להריון ואכלתי היום קינוח המכיל קרם פטיסייר המכיל ביצים לא מבושלות עד הסוף. חוששת חלילה מסלמונלה או ליסטריה או כל חיידק מסוכן אחר. עד כמה זה מסוכן בשלב כזה בהריון ולאיזו תופעות עלי לשים לב וזמן הדגירה במיוחד? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דנה, 1. זיהום ב'ליסטריה' בהריון מתבטא בד"כ בחום. זיהום ב'סלמונלה' מתבטא בד"כ בשלשול. 2. זמן הדגירה של מחלות אלו הוא בד"כ מספר ימים. הרבה בריאות אפי