הדבקות ב CMV מתרומת זרע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/11/2017 | 19:00 | מאת: DT12

שלום רב, אני כרגע בהריון בשבוע 22. CMV חיובי בבדיקת מי שפיר. ההדבקה ככל הנראה היתה בתחילת ההריון שבוע 0-4. נכנסתי להריון מתרומה מבנק פרטי.יש לי חשש כבד שההדבקה היא מתרומת הזרע. כשפניתי לבנק בבקשה לבדוק האם יתכן שההדבקה מהזרע נאמר לי שהסיכוי להדבק מהזרע שואף לאפס שכן הזרע עובר השבחה וניקוי מנוזלים שממגרים את הנגיף. כמו כן נאמר לי שהדרך היחידה לתוצאה אמינה ל cmv היא רק בבדיקת דם ולא בזרע. למיטב הבנתי, לערוך בדיקת דם לתורם שנתיים אחרי התרומה זה חסר טעם. האם יש אמת בדברים האלו? האם ניתן להדבק ב cmv מתרומת זרע? האם אפשר לאמת הדבקה ב cmv על סמך מנות זרע שנתרמו בזמנו במקביל למנה ממנה נדבקתי? תודה רבה

שלום DT12, אם את חוששת שנדבקת מזרע נגוע ב- CMV את יכולה לבקש שיבדקו דגימת זרע (מאותה תרומה, כמובן) לנגיף בטכניקה הקרויה PCR. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות