הידבקות באיידס או cmv או מחלה אחרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/09/2017 | 10:27 | מאת: אנונימי

שלום ילדתי את בתי והיא בת 54 שעות כרציתי להוציאה מהתינוקיה באה אחות לבדוק תמיד. היא לא חיטאה ידיים וכשבדקה צמיד זיהוי ביד אז התינוקת בדיוק ניסתה למצוץ אצבעות וליקקה לאחות את היד . האם במצב זה יכולה להיות הדבקה ב איידס או cmv. אני לא יודעת במה נגעה קודם האחות ובמי ויש הרבה יילודים שטרם עברו מקלחת לאחר לידה (עם דם). כמו כן הבנתי שהרירית בפה אצל ייחודים פתוחה לגמרי עד כיל 6 שבועות האם סבירה הדבקה במקרה המתואר?

שלום אנונימי, הסיכוי להדבקה בנגיפי 'איידס' או CMV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראה נמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות