חשד למחלת ליים לילד בן 3

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2017 | 12:33 | מאת: ליה

שלום רב, גלינו לארוחה שיש סיכוי שבנינו בן ה 3 נדבק במחלת ליים. ביקרנו בקיץ בהולנד, האזור מיוער, וכשהגענו הביתה מצאנו קרציה על הילד. הקרציה ישבה בתוך האפרכסת של האוזן, והיתה די מוסתרת שם בתוך הכפל של האוזן. גלינו אותה כנראה רק אחרי כמה ימים שישבה שם. (אנחנו חושבים שמדובר ביומיים או שלושה). מיד כשגילנו את הקרציה, הלכנו למוקד רפואה דחופה ושם משכו לילד את הקרציה מהאוזן. הקרציה היתה ריקה מדם, ולילד לא היה שום סימן או אודם על האוזן. נאמר לנו שצריך לעקוב אחרי חום וסימנים אחרים למשך ימים בודדים, ואם אין כלום, סימן שהכל בסדר.באותה תקופה, היו לילד שתיים-שלוש עקיצות אדומות, כמו עקיצות יתוש נפחות קצת, על הרגלים. בזמנו לא יחסנו לכך חשיבות כי גם לנו היו עקיצות דומות מיתושים. כעבור שלושה שבועות, הילד העלה חום במשך יומיים, ל 38.5 וסבל מנזלת. כרגע הילד עדיין סובל מנזל ושיעול אבל אין כל כך חום (יש 37.5 מידי פעם). זה התחיל בדיוק שבוע אחרי שחזרנו לגן ולכן קשרנו את זה לחזרה לגן. חוץ מזה, לילד באופן קבוע עולה חום של 37-37.5 מידי פעם. זה קרה גם לפני העקיצה. לילד אין ממש פריחה, ואין סימן על האוזן, אבל רופא הילדים מצא שיש איזשהי פריחה קטנה, בצורת נקודות קטנטנות על הגב. רופא הילדים לא חשב שזה נראה כמו ליים, אבל טוען שהוא לא מספיק מכיר את המחלה. נשחלנו רק השבוע לבדיקות דם והתוצאות יהיו בעוד שבועיים. השאלה היא: האם זה נשמע כמו ליים? האם אפשר לדעת בוודאות? מה כדאי לעשות במצב כזה- למי כדאי לפנות? רופא הילדים לא מכיר את המחלה. נשמח להגיע לרופא מומחה גם בפרטי. אנחנו מאוד מודאגים :( תודה רבה על העצה, ליה

שלום ליה, בכל בית חולים בארץ יש יחידה למחלות זיהומיות, ולרבות מהן יש גם מרפאות חוץ. נסו לקבוע תור באחת מהן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות