Cmv והפחד להידבק בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/07/2017 | 13:49 | מאת: יהיה טוב

דר הלפרין שלום, חבר טוב שלנו חלה לפני כמה ימים. היה לו חום גבוה (40 מעלות) ודלקת בגרון חריפה (מוגלה בגרון). למרות שנתנו לו אנטיביוטיקה, אמרו לו שעל פי ספירת הדם זה וירוס. האמנם ניתן לדעת דבר כזה על פי ספירת דם? יש לציין שלא עשה משטח גרון. האם התיאור שלי יכול להיות מתאים לcmv? כיצד עלי לפעול כדי לא להידבק? אני חוששת.. בנוסף, עד איזה שלב בהריון cmv יכול להיות מסוכן לעובר? אני בשבוע 25. ועוד שאלה, האם ניתן להידבק ממשהו כשהוא מתעטש ואז מכין לי לשתות ונגע בכוס? הרבה בריאות לכולם:-) שבוע טוב!

שלום יהיה טוב, 1. ספירת דם איננה מאפשרת איבחון זיהום ב- CMV. 2. נראה שככל שההריון מתקדם, כך הנזק שיכול הנגיף לגרום לעובר קטן. 3. כל מגע הדוק עם חולה בנגיף עשוי לגרום להדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות