אכילת אוכל מבושל קר בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2017 | 23:01 | מאת: אנונימי

דר שלום אתמול אכלתי ממולאים (אורז עם בשר) שלא חוממו היטב (בחלקן היו קרים) האם יש חשש לזיהום כלשהו במידה והאוכל לא מחומם עד הסוף? אם כן , איזה זיהום? אדגיש כי האוכל בושל יום לפני מעל 4 שעות על הגז (מחשש שלי מבשר וטוקסופלזמה....) האם יש סכנה כלשהיא ? אני בשבוע 30 להריון. כמו כן אם בושל כארבע שעות, אין סיכוי שמכיל טוקסופלמה? תודה

שלום אנונימי, כל מזון עשוי להיות מזוהם (בחיידקים ובטפילים שונים), אך בישראל קיים פיקוח סביר על מוצרי מזון- הן של משרד החקלאות והן של משרד הבריאות. לאור זאת, ולאור העובדה שהממולאים המתוארים בשאלתך בושלו על גז במשך 4 שעות, הסיכוי שנדבקת במשהו במהלך האירוע הנ"ל נראה לי קלוש ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות