חיידק e.coli ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2017 | 18:49 | מאת: מימי

היי דוקטור אני אישה עם דלקות חוזרות של e.coli אני מטפלת בחיידק עשרה ימים לוקחת אנטיביוטיקה ואחר כך שוב ושוב חוזר אבל הפעם יצא לא רק e.coli אלא גם esbl והחיידק הפך להיות עמיד לכמה תרופות מה עליי לעשות במצב הזה

שלום מימי, 1. ESBL אינו חיידק אלא "שם תואר" של חיידקים שונים העמידים לסוג מסוים של אנטיביוטיקות. במילים אחרות, גם E. COLI יכול להיות ESBL. 2. אם את סובלת מתסמינים של זיהום בדרכי השתן, מומלץ לטפל בחיידק (שצמח אצלך בתרבית השתן) באנטיביוטיקה שאליה הוא רגיש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות