אנטרובאקטר - שאלה לגבי חיידקים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2017 | 12:18 | מאת: נטלי

שלום, במהלך הנשמה והרדמה של אמא התגלה חיידק אנטרובאקטר, אשר טופל באנטיביוטיקה. לאחר מכן, הייתה עליית חום נוספת (אולי חיידק אחר), וגם טופל בהצלחה. ממה שידוע לי, החיידק אנטרובאקטר עמיד לאנטיביוטיקה. יחד עם זאת, אמרו שאין בידוד מגע והכל תקין. כעת במשך מספר שבועות אמא נמצאת בבית חולים שיקומי, היא לא מוגדרת בידוד מגע. אך בחדר שלה יש מטופלת שכן. שלוש שאלות: 1. האם מותר שאמא תנשק ותחבק את הנכדים? ואם כבר נישקה, וניגבתי אחרי כמה דקות באלקוג'ל, איך יודעים שהחיידקים לא עברו אליהם? פעם אחת אחרי זה נגעו באוכל. ופעם הנשיקה הייתה תוך כדי אוכל, מהצד הנגדי של כף היד. 2. אני צריכה הבהרה לגבי החיידק, האם יש מצב שהוא עדיין בגוף בצורה לא פעילה? הרי ממה שהבנתי, הוא עמיד לאנטיביוטיקה. 3. אני מאמינה וראיתי כי בבית חולים שומרים על היגיינה. מה הערובה/המבחן שאמא לא תפסה חיידקים אחרים? כל כמה זמן מבוצעות הבדיקות על מטופלים? או שכל עוד לא מעלה חום, אפשר לדעת שהכל תקין? אודה מאוד לתשובתך.

שלום נטלי, 1. בנתונים המופיעים בשאלתך אינני מוצא כל מניעה שאמך תחבק ותנשק את נכדיה. 2. חיידק ה'אנטרובקטר', כמו מאות סוגים של חיידקים אחרים, מצוי כמעט תמיד בגוף של כולנו. 3. בנתונים המופיעים בשאלתך, אין כל הוכחה שחיידק זה עמיד לאנטיביוטיקה יותר מחיידקים אחרים. 4. כאמור, בגופה של אמך יש גם חיידקים רבים אחרים. הם היו שם לפני שהיא הגיעה לבית החולים, וימשיכו ללוות אותה כל חייה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות