שאלה לגבי תוצאות מונו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2017 | 09:02 | מאת: ענת

הי! קיבלתי היום תוצאות של בדיקות מונו שעשיתי, ואשמח לדעת כיצד לפענח אותן. האם יש לי מונו פעיל או לא? CMV-IGG 135.10 U/ML Positive CMV-IGM NEGATIVE EBV-IGM NEGATIVE EBV EBNA (IGG) 74.70 U/ML Positive תודה ויום טוב!

שלום ענת, תוצאות הבדיקות שצרפת מעידות על כך שכנראה נדבקת בעבר הן ב- EBV והן ב- CMV (הגורמים העיקריים ל'מחלת הנשיקה' / 'מונו'), אך אין בהן עדות לתחלואה עכשווית בנגיפים אלו. הרבה בריאות אפי

17/05/2017 | 10:14 | מאת: ענת

תודה רבה על התשובה המהירה! :-) שאלת המשך, אם אפשר- אני סובלת מתסמונת התשישות הכרונית מזה מס' שנים, והמונו שהיה פעיל אצלי עד לאחרונה החמיר את המצב. האם זה שהמונו כבר לא פעיל סופסוף, אומר שאני לקראת התחזקות והחלמה? כי אני גם עובדת בחלקיות משרה בשל מצבי, ואולי אם המונו כבר לא פעיל, יש תקווה... ;-)

שלום ענת, אני חושש שאין ביכולתי לדעת האם תסמונת התשישות הכרונית שלך היא במגמת שיפור / לקראת החלמה, ואני ממליץ לך לפנות בנושא לפורום שמוקדש למחלה זו. הרבה בריאות אפי

18/05/2017 | 06:22 | מאת: ענת

תודה רבה! :-)

מנהל פורום מחלות זיהומיות