מחלת השעלת בהריון שבוע 25

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2017 | 23:44 | מאת: מיכל

שלום, אני בשבוע 25 להריון. משתעלת מזה חודש וחצי עם הקלה בשבועיים האחרונים. בבדיקת דם נמצא כי: IGG - 14 Iga- 20 הוצע לי לקחת אנטיביוטיקה בשם אזניל. רציתי לדעת האם מדובר בוודאות במחלת השעלת? יש לציין כי בהריון הקודם לפני כשנתיים וחצי חוסנתי נגד שעלת.

שלום מיכל, הבדיקות שצרפת אינן אבחנתיות ב- 100% לשעלת עכשווית, אך מעלים חשד לקיום מחלה זו. במסמך הרצ"ב תוכלי לקרוא על המלצות משרד הבריאות לאבחון המחלה: http://www.health.gov.il/hozer/BZ02_2013.pdf הרבה בריאות אפי

25/05/2017 | 20:58 | מאת: מיכל

שלום רב, בשבוע 25 ביצעתי בדיקת דם שנמצאו בה הממצאים הבאים: Igg 14 Iga 20 לקחתי אנטיביוטיקה בשם "זטו" כיום אני בשבוע 28. האם יש צורך שאתחסן נגד שעלת?

שלום מיכל, משרד הבריאות ממליץ לכל הנשים ההרות להתחסן כנגד שעלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות