עייפות ומחלת הנשיקה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2017 | 16:51 | מאת: מרים

שלום! אמי שהייתה בת 40+ לקתה במחלת הנשיקה שעברה לה לאחר שנה ויותר כיום אמי בת 82 וסובלת מעייפות יתר, אשה מאוד פעילה, עשתה את כול הבדיקות והן תקינות ברצוני לדעת אם מחלת הנשיקה חוזרת ואם בגילה אפשר ללקות שוב במחלה שהיא מחלת הנשיקה והאם יש בכלל טיפול לבעיה זו? בתודה ומחכה לתשובה מרים

שלום מרים, 'מחלת הנשיקה' היא שם עממי לזיהומים שנגרמים ע"י מספר מיקרובים שונים (שהשכיחים בהם בארץ הם EBV ו- CMV). אפשר להידבק בנגיפים אלו בכל גיל. אם אמנם קיים חשד סביר שאמך נדבקה לאחרונה באחד הנגיפים הללו, ניתן לאבחן זאת בעזרת בדיקות דם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות