שאלה על עגבת - הדבקה ובדיקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2017 | 14:06 | מאת: איתן

שלום, מספר שאלות לגבי עגבת: אובחנתי פוזיטיב לעגבת. המגע החשוד היה לפני 2-3 חודשים. לי עצמי אין סימפטומים על העור אך יש לי כחודש כאבי גרון. יש לי ילד כבן 5 שמנשק אותי הרבה ואני אותו. אנחנו גם שותים מאותן כוסות. האם כדאי גם לבדוק אותו? שאלה שניה - היה לי מגע עם פרטנר לפני מספר ימים וברצוני לעדכן אותו. כמה זמן עליו לחכות לפני שהוא הולך להיבדק? תודה

שלום איתן, 1. הדבקה (של בנך) בעגבת במהלך נשיקות שהוא נותן לך נחשבת כבלתי סבירה. 2. תקופת הדגירה של עגבת היא בד"כ בין שבוע למספר שבועות, אך היא יכולה להתארך גם לכ- 3 חודשים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות