חיידקי GBS בנרתיק- מדבק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/05/2017 | 18:49 | מאת: אלי

שלום רב, לבת זוגי (בת 32) מצאו חיידקי סטרפטוקוקוס מסוג בי (GBS) בנרתיק לפני מס' חודשים. היא קיבלה מוקסיפן אך החיידק חזר... היא סובלת מהפרשות צמיגיות ולבנות חריגות - אך כל הרופאים אמרו שזה תקין... קראתי המון באינטרנט אך עדיין יש לי 2 שאלות: 1. האם אני עלול להידבק בחיידק? האם מתן מין אוראלי לבת זוגי עלול לגרום להידבקותי בחיידק (בגרון לדוג')? האם ישנן דרכים נוספות בהן אני עלול להידבק? 2. אחד מהרופאים שטיפלו בה המליץ שלא לטפל בחיידק עד לזמן הלידה (למנוע העברת החיידק לתינוק), ואחד אחר המליץ על נטילת אנטיביוטיקה (מוקסיפן) כבר היום, בשנית. מהי הדרך המומלצת? האם אכן ניתן להיפטר מהחיידק מבעוד מועד? אודה לעזרתכם אלי

שלום אלי, 1. חיידק GBS עשוי לגרום לדלקת בדרכי השתן, גם אצל גברים (ודלקת גרון מחיידק זה גם היא אפשרית). 2. בד"כ ה- GBS איננו מסוכן כשהוא נמצא בנרתיק, גם אצל אשה הרה. החיידק מסוכן לילוד בשעה שהוא עובר בתעלת הלידה (בזמן הלידה) ולכן מקובל לטפל באם באנטיביוטיקה מתאימה רק סביב לתהליך הלידה. הרבה בריאות אפי

11/05/2017 | 07:34 | מאת: אלי

כלומר, אם אנחנו נקיים יחסי מין ללא קונדום יש סיכון שאדבק בחיידק? וכנ"ל לגבי מין אוראלי שאעניק לבת זוגי? תודה, אלי

שלום אלי, יש סיכוי להדבקה, אך הסיכוי לתחלואה כתוצאה מכך נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות