הסבר בנושא תוצאות לבדיקת עגבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/03/2017 | 15:32 | מאת: אפרת

שלום, לפני שנה הודבקתי עי בן זוגי לשעבר בעגבת. טופלתי עי זריקות פנצילין כשהעגבת בשלב השיניוני. לאחר מס חודשים עשיתי בדיקה ויצא Vdrl low positive נתבקשתי לבצע בדיקה חוזרת לאחר שנה מההדבקה ואלו התוצאות: Vdrl low positive T.R.H.A ידוע כחיובי Syph.elisa positive מה זה אומר כל אחת מהתשובות לגבי? והאם זה שאני חיובית אני יכולה להדביק? האם עצם היותי חולה בעגבת בעבר מסכנת אותי וכל אדם שאבוא איתו במגע מיני? אשמח לקבל פעם אחת בהירות לגבי המחלה, תוצאותיה וההשלכות לגבי המשך החיים. אציין שאני אמא ולא מתוכננת להביא ילדים נוספים. תודה רבה, אמתין בסבלנות לתשובתך

שלום אפרת, 1. הבדיקות שצרפת מעידות על כך שחלית בעבר בעגבת. נראה שה- VDRL שלך, שמן הסתם היה חיובי מאד באותה עת, הפך עתה להיות 'חיובי חלש' בלבד, ובהנחה שהטיפול שקיבלת היה מוצלח הוא אמור להיעלם לחלוטין בבדיקות עתידיות. 2. אין בבדיקות אלו עדות לכך שאת מדבקת. הרבה בריאות אפי

18/03/2017 | 11:45 | מאת: אפרת

קבלתי 6 זריקות פנצילין 2 מנות פעם בשבוע למשך שלושה שבועות. תוך כמה זמן אמור ה Vdrl להיות שלילי? לפי הכתוב זה לוקח כמה שנים? האם להמשיך מעקב בדיקות דם כל חצי שנה / שנה כדי לעקוב אחר הערכים? סורי שאני נודניקית פשוט בחרדה וגם מוסרית רוצה להיות בטוחה שאני לא מסכנת אף אחד בעתיד בהדבקה

שלום אפרת, 1. אכן, בד"כ בתוך מספר שנים לאחר מתן הטיפול המוצלח הופך ה- VDRL ל'שלילי'. 2. נראה לי שבדיקה פעם בשנה היא מספיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות