עזרה בהבנה סוגיית ההרפס ולימוד לפעמים הבאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2017 | 14:35 | מאת: הרפס גנטלי-התפרצות ראשונה

שלום לאחרונה פרץ לי ההרפס פעם ראשונה ורציתי להבהיר לעצמי מספר דברים: 1.האם זה מחייב שנדבקתי מאחד הפרטנרים שהיו לי (לא ידוע לאף אחד מהם על הרפס אצלם לא אורלי ולא גינטלי) או שיתכן שפשוט היה לי נגיף רדום שפרץ כעת בגלל מערכת חיסונית חלשה? 2. האם זה אומר שמעכשיו שעלי לקיים באופן תמידי יחסי מין עם קונדום ,היות ונמסר לי כי יתכנו התפרצויות ללא סימנים ואז אני לא מבינה איך אוכל לדעת על כך. 3.בדומה לשאלה הקודמת ,האם מעכשיו לא אוכל יותר לחוות יחסים אורלים? היות ויתכן שלא יופיעו סימנים אך עדיין אהיה מדבקת ? בתודה מראש

12/03/2017 | 14:36 | מאת: שואל השאלה

רציתי להבהיר כי הנני אישה

שלום, 1. סביר שנדבקת ב'הרפס גניטלי' במהלך יחסי מין ('גניטאלים' או 'אוראלים'). 2. אכן, הדבקה ב'הרפס' יכולה להתרחש גם כאשר אין לאחד הפרטנרים תסמינים קליניים של המחלה, אך הסבירות לכך נחשבת כנמוכה, ולכן לא מקובל לדרוש מאדם שנדבק בעברו בנגיף להשתמש בקונדום במהלך קיום יחסים (מכל סוג) בעת שאין לו תסמינים אופיניים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות