בדיקת שעלת רמה גבוהה של pertussis

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2017 | 20:01 | מאת: אסי

לפני שבועיים גילו אצלי שעלת ! בתוצאת הבדיקה יצאה תוצאה גבוהה מהמקסימום ( מקסימום 11 תוצאה 22.8 ) pertussis lgA .קבלתי אנטיביוטיקה זטו ל5 ימים . לאחר שבועיים עשיתי שוב בדיקה אתמול וקיבלתי תוצאה גבוהה אף יותר 36 !!! יש מצב שהחיידק עמיד לאנטיביוטיקה ? יש מצב שאני מדביק אחרים ? האם רמה גבוהה של pertussis 36 ועלייה נוספת היא מצב מסוכן לגוף שלי ?

שלום אסי, שתי התוצאות שתארת בשאלתך הן של נוגדנים לחיידק ואין בהן עדות לנוכחות החיידק עצמו בגוף, כך שהשינוי בערך שלהם איננו בהכרח מציין שהחיידק 'שלך' עדיין קיים, שהוא עמיד לאנטיביוטיקה, שיש סכנה לבריאותך ו/או שאתה מדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות