שאלות על חיידק ההליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2017 | 20:40 | מאת: רמי

1) האם ישנם זנים שונים של החיידק עם אלימות שונה? 2) אם היה לי בעבר את החיידק ונפטרתי ממנו בטיפול אנטיביוטי - האם ניתן להידבק שוב באותו זן, או רק בזנים אחרים של החיידק? 3) האם אותו זן של החיידק יכול לגרום בנשאים שונים לתחלואה בדרגות חומרה שונות? 4) האם ניתן להידבק בחיידק מבן/בת זוג נשא/נשאית בנשיקות, במין וגינאלי, במין אנאלי? מהן דרכי ההדבקה הכי "יעילות"?

שלום רמי, 1. אכן, יש יותר מזן אחד של חיידקי Helicobacter pylori, עם פתוגנזה שונה. 2. אינני מכיר מחקר שהוכיח שתחלואה בזן אחד מגינה מפני הדבקה בזן אחר של החיידק. 3. אותו חיידק יכול לגרום לתחלואה שונה באנשים שונים. 4. ההדבקה בחיידק היא בעיקר דרך רוק ואו צואה, אך הוא יכול לעבור מאדם לאדם גם במהלך יחסי מין 'אורו-גניטליים'. תוכל לקרוא על החיידק ועל המחלות שהוא גורם באתר- http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A7%D7%98%D7%A8_%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99_-_Helicobacter_pylori הרבה בריאות אפי

25/02/2017 | 12:32 | מאת: רמי

תודה על התשובה. לגבי שאלה 2: אם היה לי בעבר את החיידק ונפטרתי ממנו בטיפול אנטיביוטי - האם ניתן להידבק שוב באותו זן של החיידק? האם הגוף לא יצר נוגדנים נגד הזן הזה?

שלום רמי, גם כשהגוף יוצר נוגדנים נגד חיידק מסוים, במקרים רבים ניתן להידבק בו שוב (גם בגלל שרמת הנוגדנים הספציפית יורדת בהדרגה, וגם בגלל החלשות כוללת של מערכת החיסונית עם הגיל או במצבי חולי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות