חיידק כלוסטרידיום דיפיציל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2017 | 16:57 | מאת: א

עשיתי בדיקה לגילוי כלוסטרידיום מה המשמעות של cd tox שלילי ואנטיגן חיובי

שלום א, בדיקת אנטיגן החיידק ה'קלוסטרידיום דיפיציל' (שאצלך דווחה כ'חיובית') נחשבת אמנם כרגישה יותר מבדיקת הרעלן שאותו מפריש חיידק זה (שאצלך דווחה כ'שלילית'), אך היא בעלת סגוליות פחותה כיוון שאינה מבדילה בין זנים המייצרים או חסרי רעלנים. במילים אחרות, הבדיקה שצרפת איננה אבחנתית לזיהום בחיידק זה. הרבה בריאות אפי

20/02/2017 | 18:30 | מאת: א

אז מה אומרת הנוכחות של אנטיגן ? מה זה בעצם יש חיידק , אין חיידק צריך אנטיביוטיקה ?

שלום א,. האנטיגן הוא חלק מהחיידק, והרעלן (שאותו מפריש החיידק הפתוגני) הוא זה שגורם לתחלואה. אצלך אין עדות שהחיידק מפריש רעלן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות