חיידקים חיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2017 | 09:04 | מאת: גלעד

שאלה חולה קרוהן בן 32 מטופל באופן כרוני. נאמר שבעקבות הטיפול מערכת החיסון רגישה יותר ויש להזהר. כמו כן אחרי שנה של ירידת משקל חדה ותזונה דלה מאוד בעיקר לחם... כך שיש חוסרים. דיאטנית בקופח המליצה לקחת גם פרוביוטיקה בגלל שאחרי תזונה דלה מאוד סביר להניח שמאגר החיידקים הטובים הדלל. כמו כן בגלל באנטיביוטיקה לדלקת גרון לפני שבועיים. רציתי לשאול - הרי בפרוביוטיקה יש חיידקים חיים. האם אין סיכון שבמצב החיסוני בזמן טיפול בקרוהן, החידקים מהפרוביוטיקה יגרמו לזיהום בגוף? זה סביר לקחת כדור פרוביוטיקה של 1.5 מיליארד חיידקים? אציין שאתמול לקחתי לראשונה אחד ובערב הרגשתי תשישות גדולה מאוד אולי זה קשור? תודה

שלום גלעד, אני חושש שנושא הפרוביוטיקה והשפעתה המיטיבה (או המזיקה) על בריאותם של חולי 'קרוהן' לא מוכר לי מספיק כדי לענות על שאלותייך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות