נדבקתי בcmv -לא בהיריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2017 | 15:21 | מאת: שיר_שיר

שלום רב, נדבקתי בCMV בטווח שבין ספטמבר 2016- פברואר 2017. ביצעתי בדיקה בפברואר האחרון והתגלה cmv positive. למזלי איני בהריון. בהיריון הראשון שלי הייתי מבצעת אחת לחודש בדיקת דם על מנת לשלול הידבקות בעת ההיריון. מה עליי לעשות כעת? כמה זמן עליי להמתין עד לכניסה להיריון הבא? האם יש איזו בדיקה באמצעותה ניתן לדעת מתי כבר אין חשש מכניסה להיריון? כמה זמן אני מדבקת? כי יש לי חברות בהיריון, האם אני מסוכנת להן? או שאם הן נדבקו בילדותן אין כל מה לחשוש.בלי קשר הבנתי שהדרך להידבק היא באמצעות מגע עם הפרשות. אז אולי פשוט ניתן להימנע ממגע שכזה בסביבתן, ולא צריך להיכנס להיסטריה יותר מדי..

שלום שיר, 1. מקובל להמתין לפחות חצי שנה או עד להפיכת ה- IgM לנגיף מ'חיובי' ל'שלילי' - לפני שנכנסים להריון (הארוך מבין השניים). 2. חולה ב- CMV עשוי להפריש את הנגיף (דהיינו להיות מדבק) במשך חודשים ארוכים. כדי לאבחן או לשלול זאת אפשר לבצע בדיקה הקרויה 'PCR ל- CMV' בדגימת שתן. 3. לחולות הרות לא מומלץ לשהות בקרבתו של אדם שמפריש את הנגיף. 4. את מוזמנת להתייעץ בנושא ההריון העתידי שלך גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולטגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

16/02/2017 | 17:33 | מאת: שיר_שיר

האם רצוי שאעשה בדיקת דם גם לבן שלי שהוא בן פחות משנתיים? ושגם בעלי יעשה בדיקה? כשהIgM הופך לשלילי , זה אומר שהוא יישאר שלילי לצמיתות? הוא אמור להגיע למצב מתישהו במהלך החיים שהוא שלילי לעד?או שיש סיכוי שיהפוך לחיובי שוב? ואם יהפוך לחיובי בשנית האם מדובר בהדבקה משנית שהיא פחות מסוכנת בהיריון? או שגם אם גיליתי נניח הדבקה משנית, גם רצוי להימנע מכניסה להיריון. המצב הזה מאד מסובך ומורכב...

שלום שיר, אכן, המצב מורכב. לאחר הדבקה ראשונית ב- CMV הוא נשאר בגופנו "לנצח", בד"כ במצב רדום. יש והוא "מתעורר" ומצב זה מוכר כ'תחלואה שניונית'. תחלואה כזו נחשבת כמסוכנת פחות לעובר אם היא מתרחשת במהלך הריון (לעומת 'תחלואה ראשונית'). IgM שמדווח כ'שלילי' איננו מבטיח שהעובר לא ידבק בנגיף. הרבה בריאות אפי

16/02/2017 | 19:13 | מאת: שיר_שיר

האם אפשר למנוע תחלואה שניונית? זאת אומרת , האם גם היא מתרחשת בעקבות מגע עם הפרשות של בן אדם חולה? או שפה מדובר פשוט בהתעוררות הוירוס בלי קשר לכל מגע עם אדם חולה. אם IgM שלילי אינו בהכרח אומר שלא תהיה הדבקת העובר בנגיף,זה אומר למעשה שכל אישה שנדבקה פעם אחת בילדותה יכולה להידבק שוב? בעצם כל אדם למעשה. גם לאחר הדבקה שניונית זה יכול להתעורר?

16/02/2017 | 19:18 | מאת: שיר_שיר

ועוד דבר ששכחתי לשאול? אם IgM שלילי לא מהווה מדד נכון לחלוטין לאי הידבקות העובר בנגיף, בדיקת pcr היא כן מדד מוחלט שאפשר להסתמך עליו?

שלום שיר, 1. אינני מכיר בדיקה שתבטיח לך ב- 100% שהעובר שלך לא ידבק ב- CMV (לא IgM 'שלילי' ולא PCR 'שלילי'). 2. 'תחלואה שניונית' עשויה להיגרם בשני אופנים: הדבקה בזן אחר של הנגיף (מזה שגרם את ה'הדבקה הראשונית'), ומ'התעוררות' של הנגיף ה'רדום' בגוף. התרחקות של אשה הרה מאנשים שמפרישים את הנגיף עשויה אפוא לצמצם את סיכוייה להידבק שוב בנגיף. יחד עם זאת, אינני מכיר דרך מוכחת למנוע 'התעוררות' של הנגיף ה'רדום' אצל אנשים בריאים (דהיינו כאלו שאינם סובלים מפגיעה במערכת החיסונית שלהם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות