בדיקת נוגדנים וסיכויי הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2017 | 17:20 | מאת: י.

שלום רב, אני מרגישה שאשתגע עם החרדת cmv הזאת בהריון הנ"ל. החזקתי את הילד על הידיים, הוא שתה מים נחנק והשתעל את כל המים עליי, על עצמו ולתוך הפרצוף שלי, שכמובן חלק נכנס לי לפה. אני ממש בלחץ להדבק. לא אחזיק מעמד חודש לבדוק לעצמי נוגדנים. מתי אפשר לעשות לו את הבדיקה לדעת אם יש לו בכלל cmv שכרגע מדבק? אפשר מחר? אם הוא עדיין דוגר ואין נוגדנים הוא לא מדבק? במידה והוא מדבק האם הסיכויים גבוהים להדבקות במקרה הזה? תודה רבה!

שלום רב, אם הילד מפריש CMV, אפשר לבדוק זאת מחר בבדיקת שתן (בדיקה שנקראת PCR ל- CMV). אם הבדיקה תהיה 'שלילית' אז סביר שהוא לא מדבק. הרבה בריאות אפי

13/02/2017 | 19:07 | מאת: יוליה

תודה על תשובתך, ובדיקת דם? כי יש לי הפניה לבדיקת דם לcmv בשבילו

בדיקת דם (IgM ל- CMV) עשויה להראות אם הוא נדבק לאחרונה בנגיף אך לא אם הוא מפריש אותו.

מנהל פורום מחלות זיהומיות