החיסון נגד שפעת השנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2017 | 18:18 | מאת: שרית

השבוע פורסם שהחיסון לשפעת השנה לא היה כל כך יעיל. האם בשנים שחלפו הוא היה יעיל יותר? יש משהו במקום חיסון לשפעת (פרט להיגיינה) שיכול להפחית את המחלה?

שלום שרית, 1. כיוון שהביטוי "לא כל כך יעיל" הוא סוביקטיבי, וכיוון שמשרד הבריאות שלנו איננו חושף את המידע על יעילות החיסון בארץ- לא השנה ולא בשנים עברו, אין ביכולתי לענות על החלק הראשון של שאלתך. יחד עם זאת, יש בידנו מידע ממדינות מתוקנות בהן מידע זה עומד לרשות הציבור. למשל, בחורף 2014/5 הוערכה יעילות החיסון כנגד שפעת בבריטניה ב- 34.3%. 2. בנוסף לאימוץ כללי הגיינה, קימות גם תרופות (כגון 'טמיפלו') שעשויות להפחית את סיכויי התחלואה בשפעת ו/או את חומרת המחלה. הרבה בריאות אפי

02/02/2017 | 17:03 | מאת: שרית

החיסון לשפעת נהוג כבר עשרות שנים. האם אין מחקרים שבחנו את יעילות החיסון לשפעת (בחו"ל) לאורך הרבה שנים? האם את תרופת ה'טמיפלו' נותנים גם למניעה או רק לאחר שהמחלה פורצת?

שלום שרית, 1. על יעילות החיסון בארה"ב ב- 10 השנים האחרונות תוכלי לקרוא באתר https://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccination/effectiveness-studies.htm 2. ה'טמיפלו' ניתן גם כטיפול בחולי שפעת. הרבה בריאות אפי

03/02/2017 | 16:10 | מאת: שרית

לפי טבלת ה CDC ברוב השנים שנבדקו יעילות החיסון הייתה 40-60% וזה לא כל כך רע. אבל לא ברור מהטבלה מהו טווח הגילים שנבדקו.

גם לי לא.

מנהל פורום מחלות זיהומיות