ולטרקס או זובירקס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2004 | 13:06 | מאת: אורלי

אני סובלת שנים מהתקפים של הרפס מסוג 2 . בשנים הראשונות סבלתי מאוד כי לא אובחנתי באופן נכון מאחר וההרפס לא היה נראה "קלאסי".לאחר שבעת התקף, לפני כ-4 שנים, נלקחה תרבית והעניין זוהה סופית כהרפס גניטאלי (סוג 2 )התחלתי טיפול בולטרקס.אני מגיבה טוב מאוד לולטרקס והסימפטומים נעלמים מהר מאוד.הקלה רבה באיכות החיים. לאחרונה קופ"ח שבה אני חברה עושה לי בעיות עם מתן הולטרקס ומעוניינת שאני יעבור לזובירקס. מה ההבדל בין התרופות? האם יש הבדל בזמן ההשפעה וההטבה בעת התפרצות? ובכלל האם אתה ממליץ לי לערער על מדיניות קופ"ח (שהיא מנוגדת להמלצתו של רופא הנשים שלי.)?

שלום אורלי, ולטרקס הוא נגזרת של זובירקס ויתרונותיה הם, בין השאר, הצורך לקחתה רק 3 פעמים ביום (במקום 5 פעמים ביום שבהן נלקחת הזווירקס). הסיבה שהקופה "לא אוהבת" לתת את התרופה הזו היא, כמובן, רק מחירה הגבוה יותר. לאור זאת אני מציע לך לערער על החלטת קופת חולים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות