אבחון טרשת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

23/11/2016 | 19:54 | מאת: שגית

הבת שלי בת 22 נמצאת בתהליך אבחון לטרשת בעקבות אירוע של שינוי בתחושה ביד ימין שהתרחש לפני 3 שנים ולאחר מכן לפני שנתיים חולשה ביד שמאל שנמשכת עד היום. בדיקות גופניות עיי נוירולג תקינות . בmri מוח הראשון יצא כתם לבן . מאז נעשו עוד 2 mri מוח שלא הראו הבדל לעומת הבדיקה הראשונה ו 3 בדיקות mri צוואר שיצאו תקינות. סהכ במהלך השנתיים עברה 6 בדיקות mri. צריכה לעבור עוד בדיקת mri מוח עוד חצי שנה. נמצאים במעקה במרפאת טרשת . שאלותיי: 1. אין סכנה לחשיפת שדה מגנטי בשל כל ריבוי הבדיקות והתדירות הגבוהה?אותה השאלה לגבי חומר הניגוד 2. כמה זמן יימשך האבחון ? והאם ימשיכו כל חצי שנה לבצע בדיקת mri?

אין סכנה בביצוי MRI רבים. בדכ אחרי שמוצאים ממצאים חריגים במוח יש להיות במעקב - לעיתים שנים רבות .

מנהל פורום טרשת נפוצה