חולשת פלג גוף שמאל..האם טרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

16/02/2016 | 18:43 | מאת: גלי

שלום אני בחורה בת 50. בריאה בדרכ . פיתאום חולשת פלג גוף שמאל רדימות רגל שמאל וחולשה ביד שמאל וקודי בהליכה שנמשך כשבועיים לפחות. אושפזתי בניאורולוגיה.עם חשד לאירוע מוחי שעדיין לא ברור מה עברתי בדיוק. זו תשובת ההמייר מוח שעברתי: הבדיקה בוצעה בסדרות T1.(SE TSE. ). (T2(TSE FLAIR SWI במישורים שונים לפני ואחרי הזרקת גדוליניום.בוצעה בדיקת דיפוזיה. עד כמה שניתן להתרשם: בחדרי המוח,הציסטרנות, הפיסורות והחריצים-בגודל,צורה ומיקום תקינים. בחומר הלבן התת קליפתי של שתי ההמיספרות של המח הגדול מודגמים מוקדים בודדים זעירים בעלי אות גבוה בסדרות T2 ללא דיפוזיה מעוקבת וללא האדרה ברורה. המוקדים אינם ספציפיים ואינם טיפוסיים למחלה דמיאלנטיבית. הדיפוזיה לא מעוכבת.מבני קו האמצע שמורים.אין סימני דימום. אין הגברה פתולוגית תוך- מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים בתוך- גולגולתיים. ארובות,סינוסים פרה נזאלים,עצמות הגולגולת ותאי מסטואיד ללא פתולוגיה ראויה לציון. בחתכים הסגיטליים נכלל עמוד השדרה הצווארי ונראה בקע דיסק אחורי בינוני עם לחץ קל על קדמת חוט השדרה בגובה C6/ C5 סיכום: ארטיפקטים בשל תזוזות הנבדקת. לא נראים נגעים טיפוסיים למחלה דמיאלנטיבית. בקע דיסק C6/C5 בעמוד השדרה הצווארי. עלי לציין שאני כבר כחודשיים אחרי האירוע שהיה לי ועדיין יש לי חולשה ברגל שמאל . ומידי פעם גם נרדמת לי הרגל.מה צריך להיות המשך הבירור והאם מדובר בטרשת נפוצה? או באיזה שהו אירוע מוחי שהיה? או מחלה אחרת.אודה לך מאוד על תשובתך תודה רבה גלי.

לא ניתן להתחייב לאבחנה ללא בדיקה. לפי תאור ההדמיה לא בהכרח מתאים לטרשת . יש לפנות לנוירולוג מומחה

מנהל פורום טרשת נפוצה