עזרה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

21/01/2016 | 23:32 | מאת: דוד

שלום, אני בן 21, יש לי כבר 7 חודשים על סף ההירדמות הבזקי אור, ועקצוצים בגפיים ולעיתים תחושת טרום עילפון. בשבוע האחרון יש לי בהירדמות תחושות לא נעימות שקשה לי לתאר ברגליים לפעמים גם בידיים, ואפילו בתוך הפה ובאזור הפרצוף. ואלו הם הדברים שקורים לי ביום-יום, בלי קשר להירדמות: ברגליים יש לי ביום יום כאשר אני עושה הליכה תחושה של מחטים וקור בכל הרגליים (בשוקיים וביריכיים) וזה קורה כאשר אני עולה במדרגות ועושה הליכה מהירה ומופחת כשאני יושב. כמו כן גם תחושה של דקירות וזרמים בכפות הרגליים לעיתים, וגם בכפות הידיים בתנוחות מסויימות. בנוסף יש לי רעידות בשרירים בעת תנועה- בהורדת הכתפיים לאחר שאני מעלה אותם, ברגליים בתנועה, בצוואר בתנועה, בגב בתנועה וכדומה. גם חולשה יש לי יחד עם הרעידות. יש לי גם חולשה בראש מאחורה בעת הלעיסה. כמו כן, לעיתים כאשר אני סוגר את העיניים או נמצא בחושך אני רואה כל מיני צורות לבנות כאלה. לאחרונה כאשר אני אוכל ומחזיק כפית, אז כף היד נחלשת באזור מסויים ואין לי כח לכמה שניות להחזיק את הכפית. אם אני מזיז את כפות הידיים קדימה ואחורה (כלומר, זורק אותן אחורה, ואז לוקח אותן בחזרה קדימה) יש לי זרמים בשתי כפות הידיים בזרת ובאצבע שאחרי הזרת (רק בשתי אצבעות, ובשתי כפות הידיים באופן שווה) כמו כן לעיתים יומיים שלושה ברצף תחושה של עקצוץ/זרם בשפה תחתונה, ולפעמים יומיים שלושה של עקצוץ/זרם בשוק/ירך מכיוון שיש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים אוטואימונית במפרקי עמוד השדרה, רציתי לדעת האם יכול להיות שיש לי טרשת נפוצה מכל הדברים שאני מתאר פה? תודה.

אכן כשיש מספר מחלות אוטואימוניות השכיחות למעורבות דלקתית נוירולוגית עולה. צריך ראשית להבדק. התופעות שאתה מתאר אינן ספציפיות ויכולות לנבוע מדברים רבים החל מחסר ויטמינים ועד משהו רציני יותר.

מנהל פורום טרשת נפוצה