שאלה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

26/06/2015 | 12:56 | מאת: שלומית

שלום, רציתי לברר האם נגעים המוגדרים כ"שינויים בלתי ספציפיים בחומר הלבן" בMRI הם סימן מחשיד לטרשת נפוצה? גם אם אין סימנים קליניים? ב MRI חוזר הנגעים עדיין נראו. יש לי נימול קל באצבעות כף יד שמאל, ובכף הרגל(שכנראה קשור להסרת אוסטוכונדרומה באגן לפני 15 שנה) רפלקסים ערים מאד (כולל טרמנר והופמן, סימן בבינסקי חיובי משמאל) אבל בירור אוטואימוני תקין וגם EMG ו NV .ובמשך 10 שנים אין החמרה בסימנים הקליניים למעט אולי יותר עייפות. אני עובדת ומתפקדת. סובלת ברקע ממיגרנות . השאלה בעצם מורכבת משתי שאלות : 1.אם יש צורך להמשיך בירור אם אין החמרה בסימפטומים? 2. אם כן השאלה אם נותנים איזשהו טיפול גם אם אין החמרה כזאת אלא רק סימנים - נגעים בחומר הלבן? בתודה, שלומית

זה לא בהכרח אומר שיש טרשת ברוב המקרים לא מטפלים לפי הMRI אלה במידה ויש תסמינים ויש חשש מהתקדמות של המחלה

מנהל פורום טרשת נפוצה