אני חושבת שיש טעות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

20/10/2014 | 11:38 | מאת: שושנה

שלום רב סיפורי קצת מורכב, אני בת 36 ויש לי טרומבופיליה אמי דודתי וסבתי נפטרו סביב גיל החמישים עקב אירוע מוחי, לפי הזכור לי אימי סבלה רבות מחוסר שליטה על הסוגרים היתה מתעוררת בלילה עקב נמלולים בידיים או ברגליים (הרדמות שלהם) תופעות המזכירות בעצם טרשת נפוצה. לפני כחצי שנה ביצעתי MRI מוח עקב נימלולים ביד ימין בעבר היה לי פציאליס בתקופה האחרונה ראייתי מטושטשת מאוד אתמול הגעתי לרכב שלי ופשוט לא זכרתי את מספר הקודן...(התקשרתי לבעלי לשאול)בכלל אני סובלת מחוסר זיכרון לא זוכרת איפה שמתי דברים מה ריציתי לומר... להלן תוצאות ה MRI:סריקה בתהודה מגנטית של הראש בלי ועם הזרקת גדוליניום ) 10 סמ"ק(. ,MRA- ו MS- הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש סיבת ההפניה: ברקע טרומבופיליה. שאלה של אוטמים/ דמיאלינציה. 1. מ בנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים אחדים מימין . 2. מ עבר קרניו-צרביקלי תקין. חוט השדרה הצווארי והגבי העליון במהלך, עובי וסיגנל תקינים. 3. מ תחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים. 4. מ על לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים מטושטשים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן, בלתי ספציפיים. יתכן שינויים דמיאלינטיביים או וסקולופתיים. אין סימני דימום. 5. ל אחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה. 6. מ בנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. 7. מ בנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו. 8. מ בנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש ויליס, מקורותיו וענפיו. :MRA- 9. לפי דעת הניורולוג מדובר בשינויים עקב הטרומבופיליה ...(לדעתי לא) מה לעשות הלאה לאן לפנות?????

קשה לי להביע דעה מבלי לראות את הצילומים אולם התאור נשמע יותר מתאיםלהפרעה בכלידם מאשר טרשת. ניתן לפנות כמובן לנוירולוג או נוירורדיולוג לחוות דעת נוספת

מנהל פורום טרשת נפוצה