האם טרשת נפוצה נשללה לחלוטין?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

04/07/2014 | 16:25 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 37, לפני כשלוש שנים החלו דליפות שתן (ללא קשר למאמץ). בדיקה גופנית אצל נוירולוג יצאה תקינה וכן בדיקת mri מח + עמוד שדרה צווארי-יצאו תקינות לחלוטין. בדיקת אורודינמיקה הדגימה קיבולת נמוכה לשלפוחית. שאלותיי: האם יש צורך לבצע גם mri גבי? האם יכול להיות שלמרות תוצאות ה mri מח וצווארי -יש לי טרשת נפוצה? האם קיימות בדיקות נוספות שכדאי/מומלץ לבצע? ברצוני לציין שלא נמצאה כל סיבה לבריחות השתן, לא עברתי לידות ובדיקה אצל אורוגניקולוג שללה הדלדלות רצפת אגן. אודה על תשובה בהקדם (אני די מודאגת). אם כדאי לבצע עוד בדיקות, מה רמת הדחיפות? אני בחודש רביעי להריוני וחוששת לעבור כרגע בדיקת mri... תודה רבה

בד"כ מומלץ כן להשלים MRI גבי אך הסבירות לטרשת נפוצה בהינתן מוח תקין לחלוטין נמוכה מאד.

מנהל פורום טרשת נפוצה